Het groendomein Wasven omvat zes ha cultuur- en natuurhistorisch groen in het stadsdeel Tongelre te Eindhoven. Midden in het groendomein ligt een langgevelboerderij die in 2006 door stichting Groendomein Wasven is aangekocht, gerestaureerd en verbouwd tot een multifunctionele accommodatie. De stichting is een vrijwilligersorganisatie sinds 1998 en bestaat uit bewoners van de wijk Tongelre en heeft tot doel het groendomein te behouden door een duurzame ontwikkeling.
In de monumentale langgevelboerderij zijn de volgende partners actief:
stichting Lunet, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De medewerkers van Lunet runnen de bakkerij, een koffiebranderij en een winkel.
stichting Gasterij In 't Ven, een maatschappelijk verantwoorde horecaonderneming. De gasterij werkt met regionale, fair trade en biologische producten, uiteraard ook uit eigen bakkerij en branderij. Naast professionals werken er ook mensen met een verstandelijke beperking.
stichting Groendomein Wasven, naast eigenaar ook gebruiker van haar eigen ruimtes: een groenwerkplaats, een multimediaruimte, de overloop en een kinderstudio.
De Wasvenboerderij heeft een landelijk gelegen terras, 14 eigen parkeerplaatsen en is toegankelijk voor mensen met een functiebeperking.
Honden mogen niet naar binnen er zijn op het terras drinkbakken en haken. Alle ruimtes zijn rookvrij
http://www.wasven.nl/
NATUURWERKGROEP
de natuurwerkgroep
Deze geleding van onze stichting houdt zich bezig met de groene ruimte rond onze boerderij, maar ook het kasteelbos De Schop : thuisbasis Natuurwerkgroepof één van de andere mooie groengebieden van Tongelre.
De thuisbasis is "DE SCHOP"; dit is de schuur achter onze boerderij. Wij zijn daar iedere maandagavond vanaf 19.00 uur werkzaam. Kom dan gerust eens langs voor een praatje of kijkje om te zien of dit vrijwilligerswerk misschien ook voor u iets is? U bent van harte welkom!